Profil
Kutu profil ürünleri, üretim formlarına göre iki ana gruba ayrılmaktadır. Kutu profil çeşitleri, kare kutu profil ve dikdörtgen kutu profil olarak ikiye ayrılmaktadır. Formu her ne olursa olsun kutu profiller, basınç uygulamalarında kullanılmakta ve sahip olduğu yapısal özellikleri nedeniyle farklı sektörlerde kullanılmaktadır. Paslanmaz yapı özelliği ve dayanıklılığı sebebiyle uzun ömürlülüğü vaat eden kutu profiller, kare ile dikdörtgen olarak iki farklı şekilde satışa sunulmaktadır.
Kare kutu profil, yapısı sebebiyle yoğun olarak nakliye sektöründe, mobilya üretiminde ve güvenlik ızgaralarında kullanılmaktadır. Şeklinin kare olması nedeniyle sütun ve direk gibi küçük uygulama alanlarında da tercih edilmektedir. Bu ürünlerde, delme ve kesme işlemleri kolaylıkla yapılabilmektedir. Ayrıca bu ürünlerin paslanmaya karşı direnç gösterebilmesi için galvanizleme uygulamasının yapılması gerekmektedir. Kare profillerin gemi yapımında, çatı yapımında ve makine imalatı yapımında kullanımı oldukça yaygındır. Ayrıca kere kutu profiller, ağır sanayi alanında da kullanılmaktadır.
Dikdörtgen kutu profil kullanım açısından kare kutu profil ile benzerlik göstermektedir. İçi boş bir şekilde üretilen dikdörtgen kutu profiller, genel imalat alanında, otomotiv sektöründe, nakliye sektöründe ve mobilya sektöründe sıklıkla kullanılmaktadır. Bu ürünlerin kesme işlemleri eğer doğru ekipman tercih edilirse kolaylıkla yapılabilmektedir. Bu profil türü, tıpkı kare profilde olduğu gibi galvanizleme işlemi ile paslanmaya karşı direnç kazanmaktadır. İstenilen ölçü ve ebatta üretilebilen bu kutu profiller, istenilen alanlarda rahatlıkla kullanılabilmektedir.
Kutu Profil Özellikleri
Kutu profiller farklı alanlarda ve farklı sektörlerde kullanılabilen ürünlerdir. Bu ürünlerin temel kullanım alanı; endüstri sektördür ve sağladığı işlevsellik sayesinde çok yönlü olarak kullanılabilmektedir. Kutu profiller, başta otomotiv sektöründe olmak üzere yoğun olarak yapı sektöründe kullanılmaktadır. Çünkü bu ürünler, uzun ömürlüdürler ve uzun yıllar boyunca dayanıklılık göstermektedirler. Ayrıca kutu profiller, çeşitli sanayi alanlarında da kullanılabilmektedir ve üst seviyede verimliliğin elde edilmesini sağlamaktadır.
İnşaat alanlarından sıklıkla karşılaşılan kutu profiller, inşaatların ana unsurları arasında yer almaktadır. Standart bir kutu profilin boyu 6 metredir ve bu demirden oluşan yapı malzemesi oluşturulurken ileri teknoloji kullanılarak daha iyi üretimin yapılması amaçlanmaktadır. Aynı zamanda, standart boy kutu profil dışında farklı boy ve ebatlarda da isteğe göre üretim yapılabilmektedir. Dolayısı ile gelen taleplere göre 12 metre uzunluğa kadar boyutlandırma yapılabilmektedir.
Kutu profil satın alacak olan endüstriyel işletmelerin dikkat etmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Bu noktalara dikkat etmek, üründen daha doğru ve daha iyi verim alınmasını sağlamakla birlikte yüksek verimliliğe olanak tanımaktadır.
Kutu Profil Kullanım Alanları
Kutu profiller, endüstri ve çeşitli iş alanlarından yoğun olarak kullanılmakta ve hatta çoğu zaman ana malzeme olarak görevini yerine getirmektedir. Bu demirden yapılan, dayanıklılığı olan ve uzun süre kullanılabilen malzemeler, inşaat sektöründe yoğun olarak çatı yapımında kullanılmaktadır. Ayrıca beyaz eşya üretiminde ve yan sanayide sıklıkla tercih edilmektedir. Yan sanayi kuruluşları özellikle bu ürüne talep göstermektedir.
Kare ve dikdörtgen profiller DIN 2395, TS 5317, TS EN 10219-2, TS EN 10305-5 normlarına uygun, standart olarak DC01 (DIN EN 10130), S185, S235JRH/J0H/J2H, S275J0H/J2H, S355J0H/J2H (DIN EN 10025) kalite çelik bantlardan yüksek frekans kaynağı (ERW) ile imal edilir.
Kare ve Dikdörtgen Kutu Profilleri, dekape edilmiş yada soğuk haddelenmiş bantlardan ileri teknoloji kullanımı ile üretilir.
Üretim Aralığı
Dış Kesit : 10X10 mm – 175X175 mm / 20X10 mm – 250X100 mm
Et Kalınlığı : 0.70 mm – 8.0 mm
Boy : Standart boy 6 metre olup, özel siparişlerde 4 ile 12 metre arası boylarda teslim edilebilmektedir.
Kullanım Alanları
Yapı Elemanları (İnşaat Sektörü), Çatı konstrüksiyonları, Otomotiv ve otomotiv yan sanayi, Bisiklet, mobilya ve çelik eşya, Diğer Sektörler
BOYALI PROFİLLER
Su bazlı astar boyalı kiremit renkli borular boyanır
Ebatları 25X25/20X30 – 150X150/100X200 et kalınlığı 1,50- 8,00mm
Kullanım Alanları
Yapı elemanları (İnşaat sektörü)
Çatı konstrüksiyonları
Otomotiv (Otobüs ve kamyon karoserleri, kasaları)
Mobilya
Makina ve tarım aletleri
GALVANİZLİ PROFİLLER
Profiller istek doğrultusunda daldırma galvaniz olarak galvaniz kaplanmaktadır.
Kullanım Alanları
Korozyona (oksitlenme) maruz kalabilecek bütün ürünlerde kullanılabilir